Team 1 boog zich in 2021 over de vraag hoe jonge artsen meer kunnen worden betrokken bij de organisatie van hun werk. Ellen en haar team wilden onder andere dat a(n)ios hun ideeën kunnen delen met de raden van bestuur van ziekenhuizen/andere zorginstellingen. Daarnaast heeft team 1 ervoor gepleit dat iedere jonge dokter een mentor of buddy kan krijgen als daar behoefte aan is. Een buddy of mentor kan jonge artsen namelijk helpen om snel hun weg te vinden binnen de muren van het ziekenhuis, om twijfels te delen, of om te sparren over hun loopbaan. Zo hebben de artsen op social media gedeeld waarom een buddy of mentor zo belangrijk is. Gun jij iedere jonge arts ook een mentor of buddy? Ga naar de startkit en kijk wat jij kan doen!

Ellen Mooren
Teamcaptain

Ellen Mooren, teamcaptain

Beroep aios Gynaecologie en Verloskunde

Waar werk je Albert Schweitzer Ziekenhuis, Dordrecht

Korte quote "Jonge dokters zitten vaak boordevol goede ideeën. Laat ons daarom meedenken over de organisatie van ons vak. Meer autonomie draagt bij aan meer werkplezier!"

Team Challenge 1 stelt zich voor:

"Jonge dokters zitten vaak boordevol goede ideeën. Laat ons daarom meedenken over de organisatie van ons vak. Meer autonomie draagt bij aan meer werkplezier!"

Wat zijn de resultaten van team 1?

Dit team leverde onder andere de Handreiking ‘Inspraak als jonge dokter’ op, een hulpmiddel om een overlegstructuur met de raad van bestuur op te zetten. Daarnaast ontwikkelde dit team een social mediacampagne om aandacht te vragen voor het belang van een mentor en buddy.
Meer weten? Ga naar de Startkit