Teamcaptain Bernice en haar team stonden in 2021 voor de uitdaging om aandacht te krijgen voor de mens achter de dokter. Hoe krijg je als jonge arts aandacht voor de levensfase waarin je zit en hoe zorg je ervoor dat jij en je collega’s meer van elkaar weten dan elkaars naam en functie? Bernice: “Ik zie het als een uitdaging om dokters te laten onderzoeken wat hen drijft en waar hun twijfels of onzekerheden liggen. Durf jezelf open en kwetsbaar op te stellen, want dat geeft verbinding. Een gevoel waar we met zijn allen, juist nu, behoefte aan hebben.”

Bernice Wieland 1
Teamcaptain

Bernice Wieland, teamcaptain

Beroep anios Spoedeisende hulp

Waar werk je Ziekenhuis Rijnstate, Arnhem

Korte quote "Dromen, durven, doen! Jij kunt het verschil maken door te zijn wie je bent en te doen wat je het allerliefste doet. Zowel op het werk als daarbuiten."

Team Challenge 3 stelt zich voor:

"Dromen, durven, doen! Jij kunt het verschil maken door te zijn wie je bent en te doen wat je het allerliefste doet. Zowel op het werk als daarbuiten."

Wat zijn de resultaten van team 3?

Dit team stelde het Stappenplan ‘Check-in’ op, over hoe je samen met collega’s investeert in onderlinge communicatie en een open samenwerkingscultuur. Ook maakte het team de film ‘What’s up doc’, waarin zij op indrukwekkende manier vertellen soms meer tijd achter de computer door te brengen dan met de patiënt. De film dient ter inspiratie en om het gesprek aan te gaan.
Meer weten? Ga naar de Startkit.