Teamcaptain Alise en haar team stonden in 2021 voor de uitdaging om de werkcultuur positief te hervormen. Hoe doorbreken we een cultuur waar overwerken de norm is en waar het niet altijd veilig voelt om dingen bespreekbaar te maken? Alise: “Als je niet onder, maar naast de artsen staat, dan gaat mijn werkplezier vooruit, voel ik me meer dokter. Feedback geven is soms lastig en wordt niet altijd in dank afgenomen. Ook heeft iedereen recht op een goede werk-privébalans. Ik wil graag veranderingen in gang zetten.”

Alise van Heerwaarde 1
Teamcaptain

Alise van Heerwaarde, teamcaptain

Beroep aios Kindergeneeskunde

Waar werk je Beatrix Kinderziekenhuis UMCG

Korte quote "De dokters die gek genoeg zijn om te denken dat ze de werkcultuur kunnen veranderen om gezondere artsen op te leiden, zijn degenen die het doen."

Team Challenge 4 stelt zich voor:

"De dokters die gek genoeg zijn om te denken dat ze de werkcultuur kunnen veranderen om gezondere artsen op te leiden, zijn degenen die het doen."

Wat zijn de resultaten van team 4?

Dit team bedacht en organiseerde een ‘Meetweek’ (oktober 2021), waarbij aan jonge artsen werd gevraagd een enquête in te vullen en uren te registreren. Daaruit bleek dat zij gemiddeld zes uur per week overwerken, dat een derde op doordeweekse dagen geen pauze houdt en 14 procent zelfs helemaal geen pauze. Om artsen te stimuleren pauze te nemen, werd een Pauzeweek georganiseerd via social media. Ook werd een Bingo-kaart verspreid die artsen bewustmaakt van het belang van pauze.

Meer weten? Ga naar de Startkit.