Teamcaptain Sharleen en haar team stonden in 2021 voor de uitdaging om voor jonge artsen ruimte te creëren voor hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Hoe hebben ze ervoor gezorgd dat er ondersteuning en tijd komt voor bijvoorbeeld reflectie en loopbaanbegeleiding? Sharleen: “Iedereen krijgt te maken met onzekerheden, twijfels en conflicten op de werkvloer (en daarbuiten). Ik ben voor het bespreekbaar maken van deze punten, ze te evalueren en vanuit daar jezelf verder te ontwikkelen op professioneel en individueel niveau. Mijn ideaal is dat intervisie en coaching standaard aangeboden worden aan arts-assistenten.”

Sharleen Roerdink 1
Teamcaptain

Sharleen Roerdink, teamcaptain

Beroep huisarts in opleiding

Waar werk je UMC Utrecht

Korte quote "Ik gun het iedere dokter om met een glimlach naar zijn werk te gaan en dat we de essentie zien van het beroep waar we met veel enthousiasme voor hebben gekozen."

Team Challenge 2 stelt zich voor:

"Ik gun het iedere dokter om met een glimlach naar zijn werk te gaan en dat we de essentie zien van het beroep waar we met veel enthousiasme voor hebben gekozen."

Wat zijn de resultaten van team 2?

Dit team leverde de Leidraad ‘Persoonlijke ontwikkeling voor de jonge dokter’ op, als hulpmiddel om reflectie en ontwikkeling vast onderdeel te maken binnen jouw werkzaamheden. Ook werden korte video’s gemaakt waarin jonge en ervaren artsen vertelden over persoonlijke ontwikkeling.
Meer weten? Ga naar de Startkit