Teamcaptain Yaar Aga: 'Je besluit niet zomaar om dokter te worden. Het is een intrinsieke motivatie, bevlogenheid en passie voor werken met mensen en hulp verlenen. Ik vind het belangrijk dat jonge artsen de mogelijkheid krijgen om te werken in een positieve en stimulerende cultuur, waarbij ze de passie en bevlogenheid bij zichzelf terug kunnen vinden en het beste uit zichzelf kunnen halen.'

Yaar Aga
Teamcaptain

Yaar Aga, teamcaptain

Beroep arts-onderzoeker, aios Cardiologie

Waar werk je Franciscus Gasthuis en Vlietland

Korte quote "Ik vind het belangrijk dat jonge artsen de mogelijkheid krijgen om te werken in een positieve en stimulerende cultuur, waarbij ze de passie en bevlogenheid bij zichzelf terug kunnen vinden en het beste uit zichzelf kunnen halen."

Team Franciscus Gasthuis & Vlietland stelt zich voor:

"Ik vind het belangrijk dat jonge artsen de mogelijkheid krijgen om te werken in een positieve en stimulerende cultuur, waarbij ze de passie en bevlogenheid bij zichzelf terug kunnen vinden en het beste uit zichzelf kunnen halen."

Wat zijn de resultaten van team Franciscus?

Naast de vier landelijke teams was er ook een Zin in Zorg-team in Franciscus Gasthuis & Vlietland actief. Jonge en ervaren artsen organiseerden aan de hand van de kernwaarden van het ziekenhuis spiegelgesprekken, om een open werkcultuur te stimuleren. De uitkomsten bespraken zij met hun raad van bestuur om zo samen met andere afdelingen te werken aan een positieve hervorming van de werkcultuur.