Welkom bij Zin in Zorg

Zin in Zorg is een initiatief van jonge artsen, inmiddels heeft de beweging ruim 750 ambassadeurs. Zin in Zorg gaat en staat voor mentaal fitte zorgprofessionals, meer werkplezier. Hun visie? Bevlogenheid, jezelf kunnen zijn en voldoende tijd voor de patiënt zijn cruciale aspecten voor goede en veilige zorg. Te veel a(n)ios kampen momenteel met burn-outklachten of denken na over stoppen. Actie is vereist, zeker nu de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt.

De cijfers liegen er niet om: bijna één op de zeven a(n)ios krijgt te maken burn-outklachten. Daarnaast blijkt uit onderzoek van De Jonge Specialist dat een kwart van de aios overweegt te stoppen met de opleiding. Niet omdat ze de inhoud van het vak niet leuk vinden, maar vanwege de werkdruk en het gevoel altijd gehaast te moeten werken. Ruim 80 procent van de a(n)ios werkt gemiddeld 8 uur per week over. En 48 procent geeft aan zelden pauze te kunnen houden.

Onacceptabel, vinden DJS, de LAD, LOVAH en VvAA. Om het tij te keren, ondersteunen deze vier organisaties deze nieuwe beweging van jonge artsen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) vindt deze beweging zelfs cruciaal voor een goede en veilige zorg en steunt Zin in Zorg daarom.

 

 

Partners Zin in Zorg

De zorgprofessionals van de Zin in Zorg beweging worden ondersteund door verschillende groepen. We stellen ze hieronder kort aan je voor:

Partnergroep Zin in Zorg
Caroline van den Brekel (directeur LAD)
Anne Koppelaar (voorzitter DJS)
Youri Poelemeijer (voorzitter LOVAH)
Thomas Schok (bestuurslid VvAA)
Conny van Velden (bestuurslid VvAA)
Hans van der Schoot (directeur Vereniging VvAA)

Adviesraad Zin in Zorg
Johanan van Diermen (Hoofd Medisch Specialistische Zorg Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd)
Ian Leistikow (prof. Governmental supervision of quality and safety in healthcare’, Erasmus University)
Kiki Lombarts (prof. dr. Professional Performance & Compassionate Care, University of Amsterdam en Stanford University)
Anne de Pagter (Kinderarts – Hematoloog en oprichter Challenge & Support)
Willem Veerman (Huisarts en Voorzitter VvAA)

Gelieerd aan Zin in Zorg

  • Compassion for Care
  • Leading doctors
  • Challenge & support
  • KoffieCo de Podcast
  • Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

Wil je ook meedoen?

Wil jij onderdeel zijn van deze beweging en je stem laten horen? Super! Hoe meer mensen meedoen, hoe sneller we iets kunnen veranderen. Meld je aan en ontvang iedere maand de Zin in Zorg nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte.