Landelijke MEETWEEK: laat je stem horen en meet mee

Hé jonge dokter, ben jij ook voor gezonde werktijden? Dan is dit hét moment om van je te laten horen tijdens de landelijke MEETWEEK voor arts-assistenten.

MELD JE NU AAN!

Hervorming van de werkcultuur

Zin in Zorg team 4 zet zich in voor meer werkplezier en een positieve hervorming van de werkcultuur. Want als we iedere dag de beste zorg voor onze patiënten willen leveren, moet de dokter ook goed voor zichzelf kunnen zorgen. Daarbij horen ook acceptabele werktijden. Wellicht heb je het zelf al eens geprobeerd, maar dit bespreken op je werkplek is vaak moeilijk en vervelend. Want niemand wil klagen, maar er moet wel iets veranderen.
Nu is het moment om je ervaringen te delen.

Landelijke meetweek: 4 tot en met 10 oktober

Veel jonge dokters hebben het gevoel te werken in een cultuur waarin lange dagen werken zonder pauze de norm is. Maar is dat wel zo? Hoeveel wordt er gewerkt? En waaraan wordt die tijd besteed? Met een landelijke MEETWEEK willen we inzicht krijgen in de omvang en inhoud van jouw werkweek. Meten is weten!

Bewustwording creëren

Hoe werkt het? Het is heel simpel: tijdens de MEETWEEK houden zoveel mogelijk a(n)ios anoniem dagelijks gedurende één week hun werktijden en -taken bij via een webformulier. De resultaten uit deze MEETWEEK krijgen een groot podium op het landelijke Zin in Zorg Event op 27 november dat helemaal in het teken staat van meer werkplezier voor jonge dokters. Daarna is het tijd voor actie: de uitkomsten vormen de basis van verbeterplannen. Met deze inzichten gaan we langs ziekenhuizen en andere zorginstellingen om aandacht te vragen en bewustwording te creëren. Dit is een hele belangrijke eerste stap op weg naar verandering van onze werkcultuur.

Laat je stem horen en meet mee

De MEETWEEK loopt van 4 tot en met 10 oktober. Hoe meer a(n)ios meedoen, hoe meer impact we kunnen hebben. Daarom hebben we jou en al je collega’s nodig, van zowel binnen als buiten het ziekenhuis! Dit is jouw kans en hét moment om van je te laten horen.

Meld je daarom aan voor de MEETWEEK en deel deze boodschap!

Via deze link kan je je aanmelden.

Aanmelden kan tot en met 3 oktober. Na aanmelding krijg je een mail met de laatste praktische informatie.
NB: geen bevestigingsmail ontvangen? Check dan voor de zekerheid even je spamfolder.


Over Zin in Zorg

Zin in Zorg is een initiatief van jonge artsen en wordt ondersteund door De Jonge Specialist, LOVAH, de LAD en VvAA. Inmiddels heeft de beweging ruim 500 ambassadeurs. Zin in Zorg gaat en staat voor mentaal fitte dokters en meer werkplezier. Hun visie? Bevlogenheid, jezelf kunnen zijn en voldoende tijd voor de patiënt zijn cruciale aspecten voor goede en veilige zorg.