Het Zin in Zorg-moment van Linn

“Als anios urologie mag ik ook kennismaken met de kinderurologie. Hoewel het nog steeds om urologie gaat en ik daar al bijna twee jaar ervaring in mag hebben, is de kinderurologie toch echt een vak apart.

Niet alleen de ziektebeelden maar uiteraard ook het feit dat je nooit alleen met de patiënt maar ook altijd met de ouders van de patiënt te maken hebt, maakt het een grotere uitdaging.

Na enige tijd voel ik me steeds meer comfortabel binnen het vak en word ik zowel in de communicatie als de vaardigheden beter (een echo maken van een niet stil liggende patiënt is best lastig!).
Bij een van de patiëntjes die ik vaak zie (helaas gaat het vaak om kinderen die geregeld in het ziekenhuis komen), heb ik veel contact gehad met ouders.  Van het moment van diagnose tot de operatie en het traject hierna. De dag van ontslag, van wat hopelijk in ieder geval voorlopig de laatste opname zal zijn, ben ik er helaas niet. De dag ervoor heb ik wel al uitgebreid met de ouders gesproken en ik ben ontzettend blij dat ze met hun dochtertje in goede gezondheid het ziekenhuis kunnen verlaten.

De dag na ontslag kom ik in alle vroegte op de afdeling alwaar een cadeautje voor me blijkt te liggen. Het is een kaart van de ouders van het meisje waarin ze me bedanken voor de goede zorgen en het terug laten komen van hun vertrouwen in de medische wereld. De bijbehorende chocolade deel ik uiteraard met de verpleegkundigen op de afdeling die hier ook voor een groot deel aan hebben bijgedragen!

Hoe druk het ook is en hoe vaak je wenst dat je jezelf in achten zou kunnen delen, is bevestiging krijgen dat je mensen goed hebt kunnen begeleiden en je goede zorg hebt kunnen bieden, goud waard. Dat is waar ik het voor doe!”

Linn Korsten, anios urologie en bestuurslid De Jonge Specialist


Oproep

Wil jij ook jouw Zin in Zorg-moment van de dag delen met collega’s? Het moment waarop je jezelf ontspannen voelt, het positieve teamwork gevoel hebt met collega’s, en mooi verhaal hoort, iets beleeft dat jou raakt als dokter? Mail jouw verhaal dan naar info@zininzorg.nl.

 

29 januari, 2022

Recent nieuws

#Helpjongedoktersopweg
Gun jonge dokters een mentor of buddy als ze daar behoefte aan hebben: met die boodschap voerde Zin in Zorg-team 1 in november campagne. In het magazine van de LAD vertellen ze waarom een buddy of mentor een jonge arts zo goed op weg kan helpen. Je…
lees verder...
Zin in Zorg beweging groeit!
De Zin in Zorg beweging groeit en bloeit: we hebben inmiddels meer dan 1.000 volgers op LinkedIn! Bedankt voor het actief volgen van de ontwikkelingen en jouw support, want met hoe meer jonge én ervaren dokters we zijn, hoe meer impact we hebben. We gaan nog iedere dag voor meer…
lees verder...
Zin in Zorg event wordt verplaatst
VvAA, De Jonge Specialist, de LOVAH en LAD hebben besloten het Zin in Zorg event van 27 november te verplaatsen gezien de recente COVID-ontwikkelingen. Het evenement wordt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2022 gepland. De afgelopen maanden werkten vijf teams met elk tien jonge artsen aan challenges om meer…
lees verder...