Het Zin in Zorg-moment van Linn

“Als anios urologie mag ik ook kennismaken met de kinderurologie. Hoewel het nog steeds om urologie gaat en ik daar al bijna twee jaar ervaring in mag hebben, is de kinderurologie toch echt een vak apart.

Niet alleen de ziektebeelden maar uiteraard ook het feit dat je nooit alleen met de patiënt maar ook altijd met de ouders van de patiënt te maken hebt, maakt het een grotere uitdaging.

Na enige tijd voel ik me steeds meer comfortabel binnen het vak en word ik zowel in de communicatie als de vaardigheden beter (een echo maken van een niet stil liggende patiënt is best lastig!).
Bij een van de patiëntjes die ik vaak zie (helaas gaat het vaak om kinderen die geregeld in het ziekenhuis komen), heb ik veel contact gehad met ouders.  Van het moment van diagnose tot de operatie en het traject hierna. De dag van ontslag, van wat hopelijk in ieder geval voorlopig de laatste opname zal zijn, ben ik er helaas niet. De dag ervoor heb ik wel al uitgebreid met de ouders gesproken en ik ben ontzettend blij dat ze met hun dochtertje in goede gezondheid het ziekenhuis kunnen verlaten.

De dag na ontslag kom ik in alle vroegte op de afdeling alwaar een cadeautje voor me blijkt te liggen. Het is een kaart van de ouders van het meisje waarin ze me bedanken voor de goede zorgen en het terug laten komen van hun vertrouwen in de medische wereld. De bijbehorende chocolade deel ik uiteraard met de verpleegkundigen op de afdeling die hier ook voor een groot deel aan hebben bijgedragen!

Hoe druk het ook is en hoe vaak je wenst dat je jezelf in achten zou kunnen delen, is bevestiging krijgen dat je mensen goed hebt kunnen begeleiden en je goede zorg hebt kunnen bieden, goud waard. Dat is waar ik het voor doe!”

Linn Korsten, anios urologie en bestuurslid De Jonge Specialist


Oproep

Wil jij ook jouw Zin in Zorg-moment van de dag delen met collega’s? Het moment waarop je jezelf ontspannen voelt, het positieve teamwork gevoel hebt met collega’s, en mooi verhaal hoort, iets beleeft dat jou raakt als dokter? Mail jouw verhaal dan naar info@zininzorg.nl.

 

19 juli, 2024

Verder lezen

19-07-2024
VieCuri: ‘Blijf aandacht houden voor werkplezier, juíst in moeilijke tijden’
Een zorginstelling met werkplezier als één van de drie strategische pijlers. Daar slaan we als Zin in Zorg natuurlijk meteen op aan. We spraken Jenny Holleman, communicatieadviseur bij VieCuri Medisch Centrum in Venlo en Venray. Over hoe VieCuri inhoud geeft aan dit belangrijke en actuele thema.   Hoe geeft VieCuri… Lees verder >
19-07-2024
Hoe houd je alle ballen in de lucht?
Het werken als dokter kan stressvol zijn, zeker als je net bent afgestudeerd en als jonge dokter de eerste stappen in het ziekenhuis of een andere zorginstelling zet als verantwoordelijk professional. Op veel verschillende gebieden moet je je staande zien te houden. Hoe ga je om met patiënten, met medisch… Lees verder >
19-07-2024
Het Zin in Zorg moment van Sanne: Wat een bijzonder jaar!
Afgelopen jaar is een bijzonder jaar geweest. Voor iedereen die werkt in de gezondheidszorg. Een jaar waarin we te maken kregen met een pandemie van een voor ons van onbekende omvang. Die van invloed was op onze dagelijkse werkzaamheden. Op onze omgang met patiënten waar we alleen nog gehuld in… Lees verder >