Het Zin in Zorg-moment van Linn

“Als anios urologie mag ik ook kennismaken met de kinderurologie. Hoewel het nog steeds om urologie gaat en ik daar al bijna twee jaar ervaring in mag hebben, is de kinderurologie toch echt een vak apart.

Niet alleen de ziektebeelden maar uiteraard ook het feit dat je nooit alleen met de patiënt maar ook altijd met de ouders van de patiënt te maken hebt, maakt het een grotere uitdaging.

Na enige tijd voel ik me steeds meer comfortabel binnen het vak en word ik zowel in de communicatie als de vaardigheden beter (een echo maken van een niet stil liggende patiënt is best lastig!).
Bij een van de patiëntjes die ik vaak zie (helaas gaat het vaak om kinderen die geregeld in het ziekenhuis komen), heb ik veel contact gehad met ouders.  Van het moment van diagnose tot de operatie en het traject hierna. De dag van ontslag, van wat hopelijk in ieder geval voorlopig de laatste opname zal zijn, ben ik er helaas niet. De dag ervoor heb ik wel al uitgebreid met de ouders gesproken en ik ben ontzettend blij dat ze met hun dochtertje in goede gezondheid het ziekenhuis kunnen verlaten.

De dag na ontslag kom ik in alle vroegte op de afdeling alwaar een cadeautje voor me blijkt te liggen. Het is een kaart van de ouders van het meisje waarin ze me bedanken voor de goede zorgen en het terug laten komen van hun vertrouwen in de medische wereld. De bijbehorende chocolade deel ik uiteraard met de verpleegkundigen op de afdeling die hier ook voor een groot deel aan hebben bijgedragen!

Hoe druk het ook is en hoe vaak je wenst dat je jezelf in achten zou kunnen delen, is bevestiging krijgen dat je mensen goed hebt kunnen begeleiden en je goede zorg hebt kunnen bieden, goud waard. Dat is waar ik het voor doe!”

Linn Korsten, anios urologie en bestuurslid De Jonge Specialist


Oproep

Wil jij ook jouw Zin in Zorg-moment van de dag delen met collega’s? Het moment waarop je jezelf ontspannen voelt, het positieve teamwork gevoel hebt met collega’s, en mooi verhaal hoort, iets beleeft dat jou raakt als dokter? Mail jouw verhaal dan naar info@zininzorg.nl.

 

6 februari, 2023

Recent nieuws

Pauze
Pauze. Het woord roept zowel ontspanning als stress op. Want pauze voor jezelf klinkt heerlijk maar als we met collega’s lunchen gaat het eigenlijk alleen over werk gerelateerde zaken, patiënten. Kan je het dan wel echt pauze noemen? We zijn een aantal jaren geleden overgestapt…
lees verder...
Gastblog | Nejra Kabašaj | aios Huisartsgeneeskunde
‘Nejra, de patiënt van vorige week is er weer.’ Een zin die tientallen gedachten en gevoelens bij me oproept als ik het hoor. Bovenal voelt het als een soort lakmoesproef voor mijn medisch handelen. Het stelt mijn klinische vizier op maximale scherpte: heb ik het wel goed gedaan de vorige…
lees verder...
Ode aan mijn lichtpuntje
Het liefst ben ik voor de werkdag officieel begint al op de afdeling. Rustig de computer aanzetten, kopje koffie, de eerste mailtjes van de dag beantwoorden en een babbeltje met de andere vroege vogels. Even acclimatiseren. De realiteit is echter anders. De openingstijden van de crèche en BSO maken dat…
lees verder...