Het Zin in Zorg-moment van Linn

“Als anios urologie mag ik ook kennismaken met de kinderurologie. Hoewel het nog steeds om urologie gaat en ik daar al bijna twee jaar ervaring in mag hebben, is de kinderurologie toch echt een vak apart.

Niet alleen de ziektebeelden maar uiteraard ook het feit dat je nooit alleen met de patiënt maar ook altijd met de ouders van de patiënt te maken hebt, maakt het een grotere uitdaging.

Na enige tijd voel ik me steeds meer comfortabel binnen het vak en word ik zowel in de communicatie als de vaardigheden beter (een echo maken van een niet stil liggende patiënt is best lastig!).
Bij een van de patiëntjes die ik vaak zie (helaas gaat het vaak om kinderen die geregeld in het ziekenhuis komen), heb ik veel contact gehad met ouders.  Van het moment van diagnose tot de operatie en het traject hierna. De dag van ontslag, van wat hopelijk in ieder geval voorlopig de laatste opname zal zijn, ben ik er helaas niet. De dag ervoor heb ik wel al uitgebreid met de ouders gesproken en ik ben ontzettend blij dat ze met hun dochtertje in goede gezondheid het ziekenhuis kunnen verlaten.

De dag na ontslag kom ik in alle vroegte op de afdeling alwaar een cadeautje voor me blijkt te liggen. Het is een kaart van de ouders van het meisje waarin ze me bedanken voor de goede zorgen en het terug laten komen van hun vertrouwen in de medische wereld. De bijbehorende chocolade deel ik uiteraard met de verpleegkundigen op de afdeling die hier ook voor een groot deel aan hebben bijgedragen!

Hoe druk het ook is en hoe vaak je wenst dat je jezelf in achten zou kunnen delen, is bevestiging krijgen dat je mensen goed hebt kunnen begeleiden en je goede zorg hebt kunnen bieden, goud waard. Dat is waar ik het voor doe!”

Linn Korsten, anios urologie en bestuurslid De Jonge Specialist


Oproep

Wil jij ook jouw Zin in Zorg-moment van de dag delen met collega’s? Het moment waarop je jezelf ontspannen voelt, het positieve teamwork gevoel hebt met collega’s, en mooi verhaal hoort, iets beleeft dat jou raakt als dokter? Mail jouw verhaal dan naar info@zininzorg.nl.

 

28 juli, 2021

Recent nieuws

Vijfde Zin in Zorg team gestart in Franciscus
Het vijfde Zin in Zorg team is vandaag gestart. Het gaat om zeven (jonge) dokters in het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam. Het team, onder leiding van teamcaptain Yaar Aga pitchte vol verve hun ideeën aan een dragon’s den, die bestond uit Marjolein Tasche (voorzitter RvB), Nico Hartwig…
lees verder...
Zin in Zorg te gast bij BNR Beter
Twee jonge dokters van Zin in Zorg waren 7 juli te gast bij BNR Beter. Harmke Pijpers ging in gesprek met Olaf Geerse, aios longgeneeskunde en Christiana Schoemaker, huisarts in opleiding over hoe zij als jonge arts plezier in hun werk houden. Over de uitdagingen waar jonge dokters voor staan.
lees verder...
Doen is de beste manier van Denken
Op 30 juni was een grote groep jonge en een aantal ervaren artsen aanwezig bij de online inspiratiesessie ‘Doen is de beste manier van denken’, verzorgd door De Vrije Denkers. Een wervelende presentatie vol tips en tricks hoe je je zelf aanzet en hoe je in actie komt als je…
lees verder...