Zorg voor de zorg (professional)

Zin in Zorg voor álle zorgprofessionals
2023 staat in het teken van uitbreiding van onze beweging.
We verleggen de focus op jonge dokters naar focus op álle zorgprofessionals, in elke beroepsgroep en in elke carrièrefase.
En daarbij hoort een nieuwe film, die benadrukt hoe belangrijk het is dat we beter gaan zorgen voor de zorg.

Korte film "What's up doc"

De jonge artsen van Zin in Zorg team 3 maakten, samen met regisseur Jasper Scholten, de korte film ‘What’s up doc’. Openhartig vertellen ze hoe prachtig ze hun vak vinden, maar ook wat de keerzijde ervan is: ‘Soms voel je je geen mens meer door de spagaat tussen werk en gezin, bomvolle spreekuren en meer tijd achter de computer dan met je patiënt’.

Deze jonge artsen willen echter niet bij de pakken neerzitten, maar geloven dat een nieuwe generatie artsen zélf het verschil kan maken. Wij geloven dat dokters ook mens moeten kunnen zijn.’ Bekijk de film en ga het gesprek erover aan!

Goede dromen, Slechte dromen

In 2022 hebben de jonge artsen van Zin in Zorg korte films gemaakt met regisseur Jasper Scholten (o.a. bekend van Man Bijt Hond). In deze films wordt op een confronterende, maar ook komische manier zichtbaar gemaakt waar (jonge) artsen dagelijks tegenaan lopen. Vervolgens vertellen de jonge artsen zelf wat er moet veranderen en hoe.

Bekijk alle Zin in Zorg Films en ga er op jouw werkplek over in gesprek. Organiseer bijvoorbeeld een mini Zin in Zorg Filmfestival. Zet het op de agenda van de arts-assistentenvereniging, behandel (een van) de Zin in Zorg films tijdens intervisie óf maak het bespreekbaar in jouw vakgroep. Om je alvast op weg te helpen, hebben wij een kant-en-klare PowerPoint gemaakt, inclusief de linkjes naar de films.

We wensen je veel succes, kijk- en werkplezier toe!

Samen maken we het verschil!

Aflevering 1 | Overdracht

Aflevering 2 | Bestuursvergadering

 

 

Aflevering 3 | Pauze

Aflevering 4 | Check in