Teamcaptain Alise staat met haar team voor de uitdaging om de werkcultuur positief te hervormen. Hoe doorbreken we een cultuur waar overwerken de norm is en waar het niet altijd veilig voelt om dingen bespreekbaar te maken? Alise: “Als je niet onder, maar naast de artsen staat, dan gaat mijn werkplezier vooruit, voel ik me meer dokter. Feedback geven is soms lastig en wordt niet altijd in dank afgenomen. Ook heeft iedereen recht op een goede werk-privébalans. Ik wil graag veranderingen in gang zetten.”

Alise van Heerwaarde 1
Teamcaptain

Alise van Heerwaarde, teamcaptain

Beroep anios Kindergeneeskunde

Waar werk je Juliana Kinderziekenhuis, Den Haag

Korte quote "De dokters die gek genoeg zijn om te denken dat ze de werkcultuur kunnen veranderen om gezondere artsen op te leiden, zijn degenen die het doen."

Team Challenge 4 stelt zich voor:

Freek Gillissen 1

Freek Gillissen

Beroep aios Heelkunde

Waar werk je MUMC

Korte quote "De tijd van stress, overvolle poli’s en avonden overwerken is niet meer van deze tijd. Het is tijd voor verandering, maar alleen sámen kunnen we zorgen voor een prettige en fijne werkcultuur voor onze toekomstige collega’s. Time to change!"

Marika Vendeloo

Marika Vendeloo

Beroep medisch specialist, Internist-nefroloog

Waar werk je Maasstad Ziekenhuis

Korte quote "Nu is de tijd om samen op te trekken voor een gezonde, bestendige toekomst voor zowel arts als patiënt."

Marleen van der Velde 2

Marleen van der Velde

Beroep anios Interne Geneeskunde

Waar werk je Máxima Medisch Centrum

Korte quote "Om goed voor je patiënten te kunnen zorgen, is zelfzorg net zo belangrijk. Laten we ervoor zorgen dat élke jonge dokter weer Zin in Zorg krijgt."

Kirsten de Korte

Kirsten Korte

Beroep aios Longgeneeskunde

Waar werk je Erasmus MC

Korte quote "Ik hoop dat meer beginnende dokters door het maken van positieve keuzes en het durven stellen van grenzen, vaker met plezier naar hun werk gaan, hun opleiding afronden en in hun vak werkzaam blijven."

Kim Brunekreeft

Kim Brunekreeft

Beroep anios Geriatrie

Waar werk je Spaarne Ziekenhuis

Korte quote "Balans tussen werk en privé is niet iets wat je zomaar vindt of wat spontaan gebeurt. Balans tussen werk en privé is iets wat je samen creëert."

Davide Aben

Davide Aben

Beroep aios Kindergeneeskunde

Waar werk je Radboudumc

Korte quote "Een artsenwereld waarin 100% inzet, ambitie en plezier op de werkvloer én een rijk en energiek leven hiernaast elkaar niet aansluiten maar aanvullen: dat moet de norm zijn!"

Rosali Otten 3

Rosali Otten

Beroep aios Huisartsgeneeskunde

Waar werk je SBOH, Radboudumc

Korte quote "Je kan pas goed voor je patiënten zorgen als je goed voor jezelf zorgt. En je kan pas goed voor jezelf zorgen als daar aandacht en ruimte voor is vanuit je werkplek. "

Saskia van Run

Saskia van Run

Beroep anios SEH

Waar werk je Máxima Medisch Centrum

Korte quote "De Zin in Zorg Challenge geeft empowerment voor verandering. Let’s go! "

Enya Poppe

Enya Poppe

Beroep aios Klinische Geriatrie

Waar werk je Rijnstate Ziekenhuis

Korte quote "Werken als arts is bijzonder leuk en uitdagend, toch is er altijd ruimte voor verbetering. Samen kijken naar wat beter kan, om het werkplezier te vergroten, is een mooie uitdaging. "

"De dokters die gek genoeg zijn om te denken dat ze de werkcultuur kunnen veranderen om gezondere artsen op te leiden, zijn degenen die het doen."

Hoe gaat het intussen met team 'Challenge 4' van Zin in Zorg?

De afgelopen maanden hebben de vijf teams hun plannen voor meer werkplezier afgemaakt en zijn ze gestart met hun projecten. Via zininzorg.nl blijf je op de hoogte. Hieronder lees je een opsomming van de acties waar team ‘Challenge 4′ nu en de komende maanden hard aan werkt.

Team ‘Challenge 4’: Positieve hervorming van de werkcultuur

  • Organiseren Nationale meetweek: zoveel mogelijk a(n)ios schrijven deze week de werkelijk gemaakte uren in de ‘meetweek’-app
  • Promoten deelname aan de Nationale meetweek
  • Analyseren en delen resultaten Nationale meetweek
  • Organisatie van de Pauzeweek; dokters bewust maken dat pauze nemen best normaal is.