Teamcaptain Sharleen staat met haar team voor de uitdaging om voor jonge artsen ruimte te creëren voor hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Hoe gaan we ervoor zorgen dat er ondersteuning en tijd komt voor bijvoorbeeld reflectie en loopbaanbegeleiding? Sharleen: “Iedereen krijgt te maken met onzekerheden, twijfels en conflicten op de werkvloer (en daarbuiten). Ik ben voor het bespreekbaar maken van deze punten, ze te evalueren en vanuit daar jezelf verder te ontwikkelen op professioneel en individueel niveau. Mijn ideaal is dat intervisie en coaching standaard aangeboden worden aan arts-assistenten.”

Sharleen Roerdink 1
Teamcaptain

Sharleen Roerdink, teamcaptain

Beroep anios kindergeneeskunde

Waar werk je Wilhelmina Kinderziekenhuis, Utrecht

Korte quote "Ik gun het iedere dokter om met een glimlach naar zijn werk te gaan en dat we de essentie zien van het beroep waar we met veel enthousiasme voor hebben gekozen."

Team Challenge 2 stelt zich voor:

Noor Hamstra

Noor Hamstra

Beroep aios Huisartsgeneeskunde

Waar werk je UMC Utrecht

Korte quote "Zet eerst uw eigen zuurstofmasker op voordat u een ander helpt!"

Floor Wout

Floor Wout

Beroep aios

Waar werk je Gericall, Leiden

Korte quote "Juist nu ik even stilsta, zie ik hoe belangrijk reflectie en coaching voor mij is als mens en daarmee dus ook als jonge dokter. Dat gun ik elke jonge arts!"

Myrthe Kuijpers

Myrthe Kuijpers

Beroep anios Interne Geneeskunde

Waar werk je St. Antonius,, Utrecht

Korte quote "Waarom moeilijk doen, als het samen kan?"

Nynke Jager 1

Nynke Jager

Beroep aios Reumatologie

Waar werk je UMC Groningen

Korte quote "Persoonlijke ontwikkeling is ontzettend belangrijk in de rol die wij als artsen hebben. Vanwege de hoge burn-out cijfers, maar zeker ook vanwege het werkplezier."

Emma Paulides 1

Emma Paulides

Beroep arts-onderzoeker, Gastroenterologie en Hepatologie

Waar werk je Erasmus MC

Korte quote "Met een frisse blik kijken naar, en in teamverband nadenken over de gaafste baan van het land!"

Florence Heijsters 4

Florence Heijsters

Beroep arts-onderzoeker, Plastische Chirurgie, Adviseur Strategie & Innovatie

Waar werk je Amsterdam UMC

Korte quote "Duurzame gezondheidszorg? Heb oog voor talent en maak serieus ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Een lerende organisatie inclusief aandacht voor soft skills, daar zet ik me graag voor in."

Marlies Timmer

Marlies Timmer

Beroep anios Heelkunde

Waar werk je Ziekenhuis Gelderse Vallei

Korte quote "Zin in Zorg, zodat de bevlogen jonge dokter ook in de toekomst bevlogen blijft."

Isha Crossley

Isha Crossley

Beroep aios Cardiologie

Waar werk je Isala Zwolle

Korte quote "Als trainer en coach ben ik veel bezig met persoonlijke ontwikkeling. Ik zou graag zien dat dit een prominentere plek krijgt in ons werk als arts. "

"Ik gun het iedere dokter om met een glimlach naar zijn werk te gaan en dat we de essentie zien van het beroep waar we met veel enthousiasme voor hebben gekozen."

Korte vragenlijst over persoonlijke ontwikkeling.

Doe mee en draag bij aan betere zorg voor en door a(n)ios!

Wij van Challenge 2 gaan in kaart brengen wat de mogelijkheden zijn van persoonlijke ontwikkeling voor (jonge) artsen in ziekenhuizen in Nederland. Jij kan ons hierbij helpen door deze anonieme vragenlijst in te vullen over jouw huidige baan. Dit kost je maximaal 5 minuten.

Van elkaar leren
De resultaten van de vragenlijst presenteren wij in november op het Zin in Zorg event, op de website van Zin in Zorg en op social media. Ook verzamelen we best practices en ontwikkelen we een toolkit, met onder meer een handreiking voor het opzetten van intervisie in het ziekenhuis. Door ervaringen en aanpak te delen, willen we zorgen dat in de toekomst in alle ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland intervisie kan worden aangeboden. Waardoor de zorg voor en door (jonge) dokters in de toekomst nog beter wordt.

Jouw input is nodig
Om uit te zoeken hoe intervisie of andere vormen van persoonlijke ontwikkeling worden vormgegeven, hebben we input nodig van zoveel mogelijk (jonge) dokters. Daarom vragen we jou om deze vragenlijst in te vullen. Zo draag je bij aan een betere ontwikkeling van anios en aios.

VUL DE VRAGENLIJST IN

Hoe gaat het intussen met team 'Challenge 2' van Zin in Zorg?

De afgelopen maanden hebben de vijf teams hun plannen voor meer werkplezier afgemaakt en zijn ze gestart met hun projecten. Via zininzorg.nl blijf je op de hoogte. Hieronder lees je een opsomming van de acties waar team ‘Challenge 2′ nu en de komende maanden hard aan werkt.

Team ‘Challenge 2’: Meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei

  • Inventarisatie van mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling binnen ziekenhuizen in Nederland
  • Ontwikkelen van toolkit met onder andere een handreiking over het opzetten van intervisie in je ziekenhuis
  • Op film vastleggen van ca. 18 voorbeeldverhalen/best practices van intervisie en delen via social media en zininzorg.nl