Binnenkort gaan we aan de slag met de Zin in Zorg Toekomstagenda en daar hebben we jouw hulp bij nodig! We zijn op zoek naar jonge artsen die met één van onze vier challenges aan de slag willen om het werkplezier te vergroten. Interesse? Hieronder staan de challenges op een rij. Aanmelden kan tot 29 maart.

Introductie

Eind 2019 lanceerden De Jonge Specialist, de LAD, VvAA en de LOVAH de beweging Zin in Zorg, die gaat en staat voor meer werkplezier, mentaal fitte jonge dokters en meer tijd voor de patiënt. Tal van jonge artsen hebben zich intussen bij de beweging aangesloten. Samen met hen hebben we vorig jaar een Zin in Zorg Toekomstagenda opgesteld. Benieuwd? Bekijk de agenda.

Dit jaar willen we met die agenda aan de slag in vier challenges. 2021 wordt het jaar van DOEN!

Vier challenges

Aan de hand van de toekomstagenda hebben we vier challenges geformuleerd. De bedoeling is dat er per challenge een projectteam wordt gevormd met tien jonge artsen, die deze challenge samen gaan oppakken in een zorginstelling

Challenge 1: Wij, jonge artsen, gaan voor meer inspraak bij de organisatie van ons werk

Challenge 2: Wij, jonge artsen, willen de ruimte krijgen voor persoonlijke ontwikkeling

Challenge 3: Wij, jonge artsen, willen meer aandacht voor de mens achter de dokter

Challenge 4: Wij, jonge artsen, gaan voor een positieve hervorming van de werkcultuur

" Welzijn van artsen is cruciaal voor goede en veilige zorg, en draagt bij aan hun duurzame inzetbaarheid. Daarom staat De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) achter dit initiatief "
Photo