Zo lever je een actieve bijdrage!

We ontvangen veel vragen van jonge dokters die enthousiast zijn over Zin in Zorg en graag iets willen doen. Behoor jij daar ook toe? Help ons dan om de beweging groter te maken door bijvoorbeeld berichten op social media te delen of een blog te schrijven. Hoe meer bekendheid we geven aan de beweging, hoe groter de impact wanneer we concrete aanbevelingen gaan doen. 11 tips.

 1. Help de Zin in Zorg beweging door het delen van mooie praktijkvoorbeelden en verhalen. We regelen graag een interview of maken een filmpje op locatie. Maar je mag natuurlijk ook zelf een blog aanleveren. Een PODcast behoort binnenkort ook tot de mogelijkheden, daarover later meer. Mail ons voor meer informatie!
 2. Download een poster en hang deze op jouw werkplek.
 3. Meld je aan voor de nieuwsbrief en doe mee aan de acties.
 4. Maak zoveel mogelijk andere jonge dokters enthousiast en verwijs ze naar zininzorg.nl, waar ze zich kunnen aansluiten bij de beweging
 5. Bestel 10 buttons van Zin in Zorg voor jezelf en jouw collega’s voor op je uniform.
 6. Bestel boomerangkaarten en stickers die je op een prominente plek kan neerleggen, en maak zo je collega’s enthousiast voor Zin in Zorg. Bestellen kan hier!
 1. Organiseer een Zin in Zorg stand-up op je werk: wij lenen de zeepkist uit zodat je zelf op jouw werkplek jouw collega’s kunt inspireren. Ook kunnen we zorgen voor een fijne presentatie. We denken graag met je mee! Meer informatie? Stuur ons een mail!
 2. Deel de informatie die voorbij komt op social media met vermelding van #zininzorg
 3. Meld je aan als ambassadeur en omschrijf in één zin waarom jij Zin in Zorg ondersteunt en stuur een foto van jezelf mee (800 x 800 pixels). Op de website plaatsen we zoveel mogelijk ambassadeurs.
 4. Meld je aan voor de klankbordgroep. Dit houdt in dat we je kunnen raadplegen over praktische zaken en over de koers.
 5. Bij voldoende belangstelling organiseren wij een vlogtraining. Wil je leren hoe je jouw verhaal op een aantrekkelijke en bondige manier via video kunt delen? Meld je hier aan voor de vlogtraining.
Ambassadeurs aan het woord: dáárom Zin in Zorg

Deze nieuwe beweging gaat en staat voor mentaal fitte dokters en werkplezier. Waarom bevlogenheid en autonomie cruciale aspecten zijn voor goede en veilige zorg en actie is vereist? Zij vertellen het!