ZIN IN ZORG
Hee jij daar aios, anios en jonge klare
Ga jij ook voor meer werkplezier?

Zin in Zorg: tevreden arts, tevreden patiënt

Zin in Zorg! Deze nieuwe beweging gaat en staat voor mentaal fitte jonge dokters die met plezier naar hun werk gaan. Want bevlogenheid en een fijne werkcultuur zijn cruciale aspecten voor een goede en veilige zorg, aldus initiatiefnemers De Jonge Specialist (DJS), de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD), Landelijke Organisatie Van Aspirant Huisartsen (LOVAH) en VvAA. Te veel a(n)ios kampen momenteel met burn-outklachten of denken na over stoppen. Actie is vereist.

Zin in Zorg-moment...

Heb jij wel eens van die Zin in Zorg-momenten? Zo’n moment waarop je weer beseft waarom je voor dit vak gekozen hebt? Of waarop je het gevoel hebt je weer ontwikkeld te hebben, jullie enorm goed teamwork hebben laten zien, je een mooi verhaal hoort of iets meemaakt dat je raakt als dokter?

En zou je die  momenten willen delen met collega’s? Mail jouw verhaal dan naar Zin in Zorg. Benieuwd naar de verhalen van collega’s? Kijk dan eens naar de serie Een dag in het leven van…

 

 

Ambassadeurs aan het woord: dáárom Zin in Zorg

Zin in Zorg gaat en staat voor mentaal fitte dokters en werkplezier.  Waarom zijn bevlogenheid en autonomie cruciale aspecten voor goede en veilige zorg? En waarom is actie vereist? Zij vertellen het!

quote-photo
" Het is in onze ogen onacceptabel dat zoveel jonge dokters twijfelen of ze wel met hun opleiding moeten doorgaan vanwege de hoge werkdruk en de verstoorde werk-privébalans. Het is belangrijk dat iedereen met plezier naar zijn werk gaat, tijd heeft voor de patiënt en mentaal fit is. Dát willen we met de beweging bereiken. "
Kèren Zaccai ~ aios urologie en voorzitter De Jonge Specialist

Hee jij daar...