Welkom bij Zin in Zorg

Deze nieuwe beweging met ruim 700 jonge artsen gaat en staat voor meer werkplezier, mentaal fitte jonge dokters en meer tijd voor de patiënt. Te veel jonge artsen kampen met burn-outklachten en dreigen uit te vallen. Actie is vereist.

Over Zin in Zorg

Aan de slag!

In 2021 hebben vijf teams van jonge artsen gewerkt aan vier Zin in Zorg challenges. Ze hebben mooie resultaten opgeleverd waar niet alleen jonge én ervaren artsen, maar ook zorginstellingen mee aan de slag kunnen. Nieuwsgierig?

Ga naar de Startkit
Challenge 1
Meer inspraak in de organisatie van de zorg
Challenge 2
Meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
Challenge 3
Meer aandacht voor de mens achter de dokter
Challenge 4
Positieve hervorming van de werkcultuur
Team Franciscus
Positieve hervorming van de werkcultuur

Nieuws uitgelicht

Startkit Zin in Zorg staat online

Vandaag is het de Dag van het werkplezier in de zorg: een prachtig moment om onze Zin in Zorg Startkit te lanceren!
In de Startkit vind je alle resultaten, handreikingen, filmpjes en andere producten die de Zin in Zorg teams het afgelopen halfjaar hebben opgeleverd.
De Startkit biedt zowel artsen als zorginstellingen concrete handvatten om aan de slag te gaan met Zin in Zorg, bijvoorbeeld door werk te maken van persoonlijke ontwikkeling,
door inspraak structureel te organiseren, door aandacht te creëren voor de mens achter de dokter en om pauze nemen te bevorderen. Neem gauw een kijkje en ga aan de slag!

Ga naar de Startkit

Zin in Zorg beweging groeit!

De Zin in Zorg beweging groeit en bloeit: we hebben inmiddels meer dan 1.000 volgers op LinkedIn!
Bedankt voor het actief volgen van de ontwikkelingen en jouw support, want met hoe meer jonge én ervaren dokters we zijn, hoe meer impact we hebben.
We gaan nog iedere dag voor meer tijd voor de patiënt, mentaal fitte dokters en meer werkplezier; in deze drukke tijden belangrijker dan ooit!

Doe ook mee met Zin in Zorg

Hoe groter de beweging Zin in Zorg, hoe meer impact. Doe je mee? Froukje, Valérie, Melanie, Mariska, Anne en ruim 500 andere jonge artsen gingen je voor. Meld je aan als supporter of word ambassadeur, volg ons op LinkedIn en Instagram, of word vlogger.

Het Zin in Zorg moment van…

In een flink tempo loop ik naar de verloskamers waar zojuist een baby is geboren die wat moeite heeft met de ademhaling. De assistent van de gynaecologie is alvast begonnen met de opvang en ik neem deze over...
"Dus jij bent de beste prikker van het ziekenhuis?" zegt de vader van een verstandelijk gehandicapte jongen die met grote angstige ogen naar me kijkt.
Het gesprek kreeg een andere wending. Ze vroeg mij hoe het met mij ging en of ik in een veilige leeromgeving zat. Een gevoel van ‘thuiskomen’ bleef achter …
Heb jij wel eens van die Zin in Zorg momenten? Zo'n moment waarop je iets meemaakt dat je raakt als dokter. Of een ervaring waar je veel energie van krijgt? Mail je verhaal dan naar Zin in Zorg.