Hoe ziet jouw studieloopbaan er tot op heden?

Toen ik een studiekeuze moest maken, wist ik echt totaal niet wat ik wilde gaan studeren. Ik ben eerst overal gaan kijken, van bouwkunde tot rechten, en het werd de opleiding tot verpleegkundige. In mijn 3e jaar liep ik stage in de wijkverpleging. Het wijkteam coachen vond ik heel erg leuk: het managen, indiceren van zorg, coachen van het team. Het waren zulke diverse taken die ik mocht doen, ik was niet alleen bezig met patiëntenzorg, maar veel meer dan dat. Voor mij een logische vervolgstap om na mijn studie verpleegkunde de Master Health Care Management te doen aan de Erasmus Universiteit. In drie weken hoop ik ook deze studie af te ronden. Daarnaast werk ik nog steeds met veel plezier als verpleegkundige, niet meer in de wijk, maar in het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam. Het klinische werk vind ik leuk en leerzaam, maar als ik ‘dagoudste’ ben van de afdeling kan ik mijn organiserende en coachende eigenschappen weer kwijt, wat de afwisseling heel leuk maakt. Ook zit ik in de studentenraad van de VvAA en heb ik het afgelopen jaar een bestuursjaar gedaan van Gezond Verstand: een combinatie van werken in de zorg en nadenken over waar de problemen liggen in de zorg en hoe we die samen kunnen oplossen., vind ik Ontzettend leuk! 

 

Wat geeft jou Zin in Zorg?
Ik vind het vooral leuk om na te denken over hoe we huidige ontwikkelingen in de zorg op een duurzame manier kunnen behouden. Waar ik ook in de VvAA-studentenraad en met mijn groep van Gezond Verstand over nadenk. Met veel verschillende mensen en disciplines samenwerken, elkaar inspireren en nieuwe verbindingen leggen, geeft mij energie.

 

Welke ervaring als ambassadeur van Zin in Zorg was voor jou bijzonder?
Laatst was ik met VvAA en Zin in Zorg op werkbezoek in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Verpleegkundigen Susette Lataster en Albertha van Slooten vertelden over het programma Nurses Know Better. Gericht op meer zeggenschap, betere samenwerking en hoe dit werkplezier én de patiëntenzorg ten goede komt. Een hele belangrijke ontwikkeling voor de uitdagingen in de zorg, want ik ben ervan overtuigd dat als je je werk leuk vindt, je heel veel kunt bereiken!

 

Waar doe jij inspiratie op?
Op 21 juni was ik aanwezig bij het Jubileum Congres van de VvAA, en na zo’n dag krijg ik ontzettend veel energie. Ik raak geïnspireerd door de praatjes, verschillende mensen om mee te netwerken en je hoort over verschillende perspectieven. Ik was in Het Zin in Zorg-café bij de sessie van Heleen Snijders en Roderick Schmitz. Een vraag die ter sprake kwam: ‘of we nou altijd willen en moeten verbeteren?’ Ik ben hier heel erg door geraakt, omdat we echt met zijn allen in Nederland moeten waarderen hoe goed onze zorg al is ingericht. Én dat mag ook wel eens gezegd worden, hoe leuk en goed onze zorg is! 

 

Als ik door de roze Zin in Zorg-bril kijk zie ik ….
Als ik door de roze Zin in Zorg-bril kijk, zie ik meer mensen die in de zorg werken, zodat er minder personeelstekorten zijn en de administratieve lasten in de zorg sterk zijn verminderd zodat er meer tijd is voor de zorg!

 

4 juli, 2024

Verder lezen